Pages

Friday, July 31, 2009

dey dey kusut!!

again i want to wrote this idiom.
you reap what you sow.
bilela ak nk menaip bi nh.
tape bahase jiwe bngse!!

inkues yg tercipta akhirnye hampir ke nokhtah.
bunge yg mekar kini mnjadi kuning.
kaki yg dlu tegak kini mnjadi lemah.
persoalannye...
apakah ceritera yg kini mnjadi kusut?
siapakah dn apakah visi n misinye??
apakah timbul 1001 penyata yg tiada penerima?
agak kusut sgt.
hinggakan tiada persoalan yg muncul shj jawapan..
apakah maksud ini ya tuhan.
sudah lah.
jgn biarkan langkah ini terhenti..
kerana masa tidakkan mngangkat mu yg tersungkur.
menjejaki tapak bukan caranya..
cubalah mencipta tapak kejayaan mu.
agar mereka sahaja yg mnjejaki tapakmu.
bukan dirimu yg menjejaki mereka.
sudahlah bermandi emosi..
kerana itu yg mnjadi pagar pintumu.

penat emosi dan fizikal.
asal kaw tinggi sgt uh?

Thursday, July 30, 2009

doA kAN kamI.

pergh.
snanye tade pe pon nk letak as new post.
aha.
citer?
kalo ikotkan rmi gak dak engine kne g ict.lec damn yg ckp cmth.
btw ade 3 on 3 t.(uia wat)
weh pdot jd urusetia dow.aha.
n ak pon join gak.
nme group ktorg-azam G_79-
aha x pasal letak nme mmbe ak lak.aha.
n line up kami 3 org je(nme 3 on 3)
zaidan-sms machang
juwe aka syazwan-mrsm pe tah(kelantan)
Arif Rukai!(sape tah dak poyo nh)-sbpi Rawang
berbekalnye doa dan azam daripada mak bapak n family,anak2 n bini2 ktorg,
dgn harapan dapat mlangkah jauh pas nh.haha.(mcm nk g perang je)
2 je.

weh jum g skola.bongkar ceritera yg kusut!!
inkues yg tertimbul2 mcm ajieb(membe PLKN yg tsekat kat kolah)aha.

Saturday, July 25, 2009

care mncegah h1n1?

hurm.
cuti seminggu?
dah abes.
abes ngan mnde yg tah pape.
demam?
mcm tgelak je ley.asek2 demam.tah pape.
pas2 baru baek g ipoh.balik kg?
ak sorg je.
haha.
ptg rambut?patut ataw x?
aish uia x kne tutop pon.
asal intec kne tutop.
bole x yg xde kes ditutop sbg cre mncegah.ekeke.
kesimpulannye ssume cuti bia tade virus.haha

Monday, July 20, 2009

pesakit dan doktor

sebab tiada ide2 yg bernas untuk menaip2 di blog ku yg hampir bersawang mcm afiq ashraf.haha.oleh itu ku nukilkan dialog antara pesakit dengan seorang doktor.

doktor: selamat malam
ahmad albab: selamat malam jugak
doktor: sakit pe
ahmad albab: demam,batuk,pening,lengoh2 1 badan
doktor: bile mule sakit?
ahmad albab: semalam.
doktor: ade kahak x?
ahmad albab: ade.
doktor: kale pe?
ahmad albab: xtaw lah.men buang je.xsempat nk usha2.
doktor: oh ok.belakang mata ade rse sakit x?
ahmad albab: ade.
doktor: sendi2?
ahmad albab: sakit gak.
doktor: sebelum ni ade pergi melancong mane2 tmpt x.USA ke, Mexico ke.,
ahmad albab: xde.
doktor: ade x jiran2 kne denggi ke,ataw laen ke?
ahmad albab: xtaw.
doktor: ade x org datang wat fogging?
ahmad albab: ntah la.saye bru balik UIA,bru cuti.
doktor: oh kat uia ade x student yg sakit2 denggi ke,demam biasa2 ke.,
ahmad albab: ade,denggi tp dah lame da.,demam ade, roomate.,
doktor: kat uia blaja ape?
ahmad albab: engineering.
doktor: erm awak disyaki denggi nh.kita xleh amek darah awak ag coz msih terlalu awals so if dlm wednesday awak msih demam awak dtg la coz kita akn cek darah awak ok?
ahmad albab: oh jarum ag?
doktor: a ah. so kita akn bg awak ubat2 bese dlu n denggi ni xde ubat tp awak leh prevent by taking a lot of water,
ahmad albab: air masak je ke?
doktor: x,air ape2 pon.
ahmad albab: hurm ok.thanx.
doktor: ok.


akhirnya si ahmad albab ini pulang ke rumah dalam keadaan yg masih lemah longlai dan berkate, dalam setahun 2 kali ak kne mcm nh.haha smbil mngucapkan rase syukur kpd Illahi krn ade membe2 yg sggop ambil berat dalam keadaan si ahmad albab mempunyai krisis yg terok dalam keluarganya.

jagelah kesihatan anda.

hanya org tertentu sahaja yg mengerti.


TAMMAT

utusan page 4 (20 julai)

hari nh beli paper sat.
memule beli nasi lemak.rm1.ekeke.
pas2 beli topup(urgent gle)haha.
pas2 beli uh utusan.ekeke.

nh ade 1 artikel.
aku copy paste n korg komen2 la ea.


PM: Saya ingat kita kalah 6-0

JEDDAH 19 Julai - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak menjangkakan Malaysia akan kalah tipis kepada Manchester United dalam perlawanan bola sepak persahabatan Jelajah Asia yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil semalam.
"Kita kalah 3-2. Saya ingat kita kalah 6-0," katanya berseloroh ketika ditanya mengenai keputusan perlawanan itu dalam sidang akhbar selepas beliau menghadap Penjaga Dua Rumah Suci Abdullah Abdulaziz Al Saud, di sini lewat petang semalam.
Ketika ditanya sama ada beliau terlepas peluang untuk menyaksikan pasukan kegemarannya beraksi di tanah air, Najib berkata: "Ini (menghadap Raja Abdullah) lebih penting." - BERNAMA


nk highlight kat cni tyme part PM kite ckp "Saya ingat kita kalah 6-0".
Bkn ke sepatutnye dia(PM) org num 1 negara bg support yg lebih2 bkn wat prediction sedemikian.
p/s : ini hanyalah pendapat saya. anda?

Saturday, July 11, 2009

oleh oleh?



hehe.sje edit2 tyme bosan2 nh.
ble tgk pic nh.cbe jelingkan mate korg..
korg akan nmpk 1 ag muke.kat blah atas.kat side rambut.
selamat mncube!!

betol ka?

salam..
ni ak dpt emel dr membe..
tharu gak dgr..
ini lah kekuasaan ALLAH..
sesiape je berhak mndapat hidayah dpd DIA..
dan kita yg smemangnye mndapat hidayah dpdNya..
adakah kita btol2 mnghargainya???


you reap what you sow.



Subhanallah.. kami dah dapat lagu ni last year lagi and the fan for Allayarham Mikail...Aruah juga baik dengan Yusuf Islam..
Rumors reason of death due to sabotaj pihak2 Kristian & Yahudi kerana Aruah ingin nyanyi lagu ni masa Konsert kat London nanti..Waallahualam...
Al-fatihah...Semoga roh nya ditempatkan dengan orang-orang yang beriman..

Gives Thanks to Allah" was sung by Michael Jackson.
Assalamualaikum..


MICHAEL JACKSON IS SINGING FOR ALLAH SWT. LIVING IN BAHRAIN , MICHAEL JACKSON HAS GONE THROUGH AN AMAZING TRANSFORMATION. HE SINGS "Du'aa" WITH A PERFECT ARABIC PRONUNCIATION AND THE WORDS, TUNE AND STYLE ARE VERY APPROPRIATE.

Gives Thanks to Allah" was sung by Michael Jackson.
Here are the lyrics:

Give thanks to Allah,
For the moon and the stars
Prays in all day full,
What is and what was
Take hold of your iman
Don't give in to shaytan
Oh you who believe please give thanks to Allah.
Allahu ghafur
Allahu rahim
Allahu yuhibbu'l-muhsinin,
Wa-khaliqhuna
Wa-raziqhuna
Wa -huwa `Ala kull ah-sha'in qadir
Allah is Ghafur
Allah is Rahim
Allah is the one who loves the muhsinin,
He is our creator
He is our sustainer
And he is the one who has power over all.

Allahu Akbar!


ak nk letak mp3 dye skali tp lpe la cre dye.haha.

presentation bodo kuh.haha

video


bi yg terok gile
bak kate juwe..cakap x btapis langsung.haha

komen2 la..xtaw nk kate pe.ekeke

Monday, July 6, 2009

semua ke syurga..
kecuali dia..

ku bimbangi..
dialah diriku..

meratapi dosa2 yg bertimbun2...

Sunday, July 5, 2009

hampa.

fuh fuh fuh.
bangang bangang..
pupus pupus pupus
lelah lelah lelah
tiada apa lagi cabaran
kecewa sgt teramat

pupus sgt hingga lusuh
si dia telah menang.
perlukan jalan baru


jalan2 liku yg kini kembali pulih
aha
cabaran baru menanti pasti
akhirnye tewas di tangan takdir

seperti malam yg panas kehangatan
seperti subuh yg sayu dibasahi hujan,
suatu yg istimewa seperti malap kembali

erti hidup kini ku gali
ilmu mndatang tanda ku jahil

seperti air dan embun
fizikal serupa nama berbeza..

ku cuba ketepikan koma yg berpanjangan..
agar ia mnjadi nokhtah.,
supaya perenggan baru dapat ku hasilkan.

ya Tuhan..
hiasilah pagiku dgn tasbih kepadamu..
igtkanlah aku pada jalan yg lurus.
agar terseksa aku ini berakhir kembali..

Saturday, July 4, 2009

berlari dpn pak guard.



haha.yeah baru selesa nk melatah gne laptop pdot.
ak queue sampai kol 7 pagi sabtu bru dapat gne.
xpe asalkan dapat gne.
hehe.
jumaat?semalam?
ye pg TS ngn saing kelas.
tubik ramai2..haha
ktorg saje je kua..dak2 bwu dapat elaun en..
tp ak xpat gne ag..ade la sebab dye.huhu
then pas jumaat g gather jap kat tp pak guard.
haha mcm shial.kate kol230..datang kol 3.ntah pape.
juwe dah mnyumpah gile babi time th.huhu
pe ag..gerak lah ktorg g kl sentral berbekalkan rm2 tiket bas metro..
smpi2 je pg la ts.(mcm bese la)
dlm kol 330 smpi la di sana.
yg wat aku kaget kne tgk wayang kol 530(transformer)
mak aih..abes kol 8 la cmnh..
haha..pe ag..
singgah bowling..ak pakai bola 14.haha
tade mood nk maen snannye.
ts th jadi mcm umah mayat lak(LY)
senyap sepi je.tade org g kot ptg2 jumaat nh.haha
tgk la transformer(no komen)
so kol 830 bru bole balik..
plan nk fly ikot masjid.
tp *illegal la sket.
ikot main gate uh..
bole plak ktorg lari2 masok uia.
padahal dak2 nk lari keluar.
konklusinye.jgn la kua ari jumaat.daa



meroyan ya ya ya ya

weh nisa.ak terigt kaw merengek nk carik buku nh kat mph.haha



tertarik ngn 1 jenis ayat bru.
mcm urm mcm haih mcm ala mcm mcm mcm th ala mcm mcm lah.
5 minit je abes count word mcm mcm..

eyt congret latip..
pat pg uk wat engin..huhu..
ak dah kate ko leh dapat nye..
juz mase nye lmbat sket.hehe.

Wednesday, July 1, 2009

encik akmalmar

the negative effects on watching to much television
accomplished on 1st July 2009.
the effects of involving in prostitution!!
6th July??haha.
7th July?ekeke.

to akmal..
Insyaallah aku try record.bia ko terkekeh2 gelak kat aku nye style ri2.haha

weh ammar.ble nk tgk transformers?xkn kat mesir bwu nk tgk?
ade GSC xkat sne?haha..