Pages

Wednesday, April 14, 2010

Pengganti Org itu.

Salam Alaik.
Setelah sekian lame x menulis,
akhirnya aku nk menulis gak.Kali ni ak nk menulis tntg hati aku.pe yg ak rse skng.
Dulu2 kalo ade prob msti ak cter kt org,kt seseorg.
tp skng ni ak da xde org da nk cter.
Terigt pulak blog ak nih,
snanye ak xske org ramai taw pe yg ak ase,
ak ske kalo sorg 2 je yg taw.tp xpela.
skang da xde org nk dga pe ak ase.
Terigt pulak kalo dulu2,
kalo pg mne2 tazkirah,org ckp Allah akan uji hambanya dgn ujian yg mmg sesuai,
means dat Allah taw yg hambanya leh hadapi ujian2 mcm 2.
So ak sentiasa tpkir mngenai nasib kita,
teringat video org yang mati dlm keadaan yg mengerikan,
ak xnk mati dlm sedemikian rupa,
ade jugak video yg orgnye mati ketika solat,mse tahiyat akhir,
aku nk sgt mati cm2,biala dlm solat,Kabulkan la permintaanku ya Allah,
Terigt pulak ujian yg family ak dpt,
Ma aku ade bronchitis,
Right lung nye kne infections,bru je blaja kalo lung nih xleh degenerate balik kalo rosak:(
dlu mak ak kne infection kat telinga,tp alhamdulillah dah okay,kali ni kne kat lung pulak,lps ni kne operate,tp xtaw ble,aduh risaunyeee:(
adik pompuan aku pulak yg sorang tu kne migrain,bru je kene,ape yg ak taw sakit2 kat kepala ni sgt bahaye,tkot sgt kalo bleeding happens kat brain t,adoi:( skng dok suruh adek aku wat diary time ble die ase pening n migrain,adeh cne la xkne kot,msti la slalu kne,kat skola suasana bising,tmbahan sesi petang,panas terik tu,adoi cne lah die ni,
sorg lagi adik pompuan aku telinganye xleh dga,belah kiri,so yg berfungsi belah kanan je,telinga ni bole pulih ke?*aku xblaja lagi part kepala,xtaw nk ckp cne,n then doktor ckp die ade hypertension,lagi bahaye,sumenye bermasalah,
Sume berita ni ak dpt dlm mse seminggu je,Adik lelaki ak tu dari kecik mmg dah ade penyakit,aih Ujian2.kalo aku?oh xpyh tahu,tp walaupun yg kne sume2 nih adek2 aku ngn parent aku,tp diorg en darah daging ak,so risaunyee hanya Allah je tahu. Terase nk cter kat sumone tp dah xde da org yg nk ak cter tu.Org tu pergi sbb aku jgk.kesilapan ngn kslhn aku,ak ni da mcm org tolol ngn bongok gle vavi da nh.mcm dah xde arah tuju.lelaki jenis ape la aku ni.mcm da surrender je. Adoi sume ni mmg ujian. Selalu gak aku tepon family aku,tnye mcm ne MC yg diorg wat,besenye kat UH,besenye org ckp,kalo asek tepon family ni anak manje,Oh ak ase die tu mengong. Bg ak x.pe ak kesah,haih Final da xlame dah,mcm2 happen,mslh demi mslh,kat sape lagi ak nk cter,sume dah xde.Ya Allah Ampunilah dosa2 ku,dosa mase lampau ku,Dosa kedua Ibu bapaku,dosa Adik beradik ku,dosa rakan2 ku,dosa mereka yang aku sayangi,Ya Allah,berikanlah ak ketabahan tok hadapi sume perkara dan ujian dari mu ini,Sesungguhnya Engkaulah yg Maha Pengasih lagi Penyayang.
kepada kawan2 dan sahabat handai,mintak maaf andai pernah mengguris hati2 anda,adeh.
Mood final exam dan Kuncinya ialah Sabar.wslm

3 comments:

FiQ aSH said...

sabarlah wahai sahabat..sume ini adalah ujian Allah..Allah xdak meletakkan suatu ujian yg x mmpu utk hambaNya harungi...insyaAllah..ade hikmah di sebalik sume kejadian itu..

AriFrukAi!! said...

T.T

abd malek's daughter said...

be strong ok..
im sure de hikmh dsbaliknyer ;p