Pages

Tuesday, January 12, 2010

Visa dan duit.

Salam alaik.

huh baru aku perasan.
sejak memenjak ni slalu gak aku uodate blog.
buat post tah pape.

hurm hari ni ade aktiviti baru.
pagi2 aku bangun dgn tujuan yg baru.
Iaitu tidak mahu lagi jadi PATI,
cmne?
dgn renew visa aku.
heh act da lame gak visa aku mati.
and kalo ikot kan leh je buat visa pelancong,
tp aku nk wat yang a year terus,Iqamah li sanah.
kalo nk buat yg setahun nye kne ade Tasdiq or syahadah dpd kuliah.
Tasdiq ni mcm surat dpd U yg mngatakan ko mmg study kat situ.
n kalo student azhar,
yg ade tasdiq baru 2 org.
aku ngn roomate aku,
knp ?
sbb ktorg 2 je yg dulu thegeh2 mintak tasdiq.
budak lain wat lek je lu.
skng bwu thegeh2.
harap2 lps ni korg pikir panjang la.
aku ase aku ni mcm x puas ati lak.

ok.
aku dgn haris(roomate) aku gerak dri umah seawal 8 pg.
snanye aku xtahu pon tmpt 2 kat mne.
tp survive jelah.

Alhamdulillah ktorg smpi la.
mule2 beg aku kne tahan.
sbb dia ingat aku bawak kamera.
tp upenye handphone je pakcik.

kalo ikotkan story dpd member2 yg buat visa.,
diorg kate sgt leceh.
org arb banyak kerenah.
itu la ini lah,
haih,cuak pulak ak dgr.

then ktorg pon isi la sume2,
alhamdulillah lancar je.
org pon x ramai,
xpayah beratur.

tp permohonan aku x diterima.
dia suruh aku buat dkt tmpt lain.
alasannye sbb universiti aku luar kawasan.

and aku pon pulang n alhamdulillah gak act.
kalo kne wat arini mmg ak kne escape kuliah.
and aku snanye x bawak duit.
as info.,bagi mmber2 yg x buat ag visa.
sila prepare LE 270++
LE 154 utk denda korg lmbat renew.
LE 80++ tok amek visa
LE 11.50 utk setem.

so hari ni act kelas(praktikal) start dlm kol 12.
but aku smpi kuliah kol 10.

ari ni anatomi.n alhamdulillah kelas 4 abdomen sudah abes.
so tok exam anatomi mid year pnye merangkumi
lower limb,abdomen,general embryo n gneral embryo.
tp aku dpt amek exam ke x ni?heh

So after kelas aku teros pg bank.kua duit tok visa.
n aku kua teros tok bulan dpn nye.
so x pyh la ak nk kua bnyk2.
tp tgk2 cukup ke nk buat tmbg balik msia ni.
dah ah dri bank 2 ak leh nmpk cairo international airport.heh

after kua ak pon singgah beli baju sejuk.
snanye ak xnk beli pon.
sje je nk borak2 ngn tauke kedai 2.
ade 1 baju 2,
die bagi aku LE 160 dr LE 195.
tp saiz kecik.so xpela.
then aku pg kedai lain,
wah!
aku suke 1 sweater ni,
die ckp die bagi LE 150.
tekejut gak,asal murah,tp bile dgr betul2 rupenye mi'atin,bukan mi'ah.
so xjadi amek.tp ase nk bali gak.aku pakse2,
so dpd LE 290 jadi LE 200: RM 140
adoi aku ni boros gak snanye.tp aku xde sweater tebal2.
ade 1 je,sweater aku beli ngn Ammar dkt mid.

Then b4 balik aku singgah kedai makan,
nmenye Hadaromot.
menu die yg slalu aku mkn lepas ade duit bhrge LE11.
ape 2? Nasi briani,sos sikit dgn 1/4 ayam.
kenyang la gak.
So ktorg pon balik n smpi umah,
tetbe kawan aku lak jual sweater,
mcm jacket kat uia 2,tp persatuan perubatan pnye la.
xpe la kawan,ak nk gne duit tok visa la.

hari ni aku x rase aku dpt study sgt n snnye mls kot nk pkir sal exam 2.
x tahu la tp rsenye leh je amek.
xpenah aku dgr lagi xbole amek mid smate2 xde fees ag.
n aku mmg kne ubah diri ku.
mmg x slalu marah.
but snanye kalo skali marah pon dah wat bape rmi cm ase x tenang en,
n pastinya Allah pon x suke.
so aku kne jadi mcm Afiq.kne berubah gak.heh


still looking up and down n thinking bout da blue2 sky.
wah aku nmpk aeroplane di blue2 sky.


wslm.

2 comments: