Pages

Sunday, May 20, 2012

Carrefour dan selipar

Semalam saya lalu depan Carrefour, dan saya teringat satu kisah. Dulu masa saya baru sampai dekat Paris, time tu pagi Jumaat.

tepi Carrefour di Paris

Sampai sana saya dibawa oleh kawan saya, Amin nama dia, kami ke hotel dan check in terus.
Lepas tu saya terus ke Carrefour blakang hotel tu.

Apa yang menariknya, dekat Carrefour tu mcm biasa kita kena bungkus segala beg yang ada, dan yang rasa bestnya, bila brother tu pandang dan senyup dkt kami, sambil ckp

Assalamualaikum my friends :)

wahhh dia pun Muslim! Time ini lah rasa macam nak menangis pun ada sebab ukhwah yang Islam ajar itu bukan pada bangsa dan warna kulit,akan tetapi pada akidah yang satu.

Kemudian lepas lalu dkt Carrefour yg ada tepi rumah saya ni, saya pun ke Masjid, solat zuhur mcm biasa, dan bila sampai rumah, kawan saya bagitahu,

Tahu tak selipar Saeed kene curi dekat masjid tadi? *kena curi dkat masjid pulak tu?

Mungkin bjumpa sesama muslim di Eropah adalah nikmat yang telah hilang buat masa ini :')

2 comments:

[h3@rtY] said...

untunglah dah pegi paris.

AriFrukAi!! said...

untungla nnti balik Malaysia